A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Щодо ситуації з організацією пасажирських перевезень на території Катеринопільської територіальної громади

Дата: 14.01.2022 12:21
Кількість переглядів: 200

Фото без опису Пасажирські перевезення на території громади протягом майже цілого 2021 року забезпечувалися 10-ма автобусними маршрутами, з яких 9 приміського та 1 міського сполучення. Відповідно по них було організоване й пільгове перевезення пасажирів. Так, на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом із бюджету Катеринопільської територіальної громади у 2021 році виплачено перевізникам 637 тисяч гривень. І хоч, сума цієї компенсації чимала, все ж перевізники часто нарікають на збитковість діючих автобусних маршрутів. Факторів збитковості дійсно не мало, особливо у час карантинних обмежень, і ніхто із них не хоче працювати собі в збиток. Місцева влада постійно веде живий діалог з перевізниками та спільно з ними шукає шляхи вирішення критичних ситуацій, що часто складаються з пасажирськими перевезеннями.
  Донедавна автобусними маршрутами займалися виключно районні та обласні державні адміністрації, але Верховною Радою України внесені зміни до законодавства щодо організації пасажирських перевезень, якими частину повноважень по автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території однієї територіальної громади вже передано на місцевий рівень, тобто на територіальні громади. На міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше територіальних громад та не виходять за межі території області повноваження залишились на обласній державній адміністрації. Це зокрема, маршрути:
1. Ярошівка – Катеринопіль;
2. Катеринопіль – Ярошівка;
3. Катеринопіль – Залізнячка;
4. Катеринопіль – Киселівка.
Катеринопільській територіальній громаді передано такі маршрути:
1. Катеринопіль – містечковий ;
2. Катеринопіль - Новоукраїнка;
3. Кобилянка – Катеринопіль;
4. Катеринопіль – Ямпіль;
5. Катеринопіль- Стійкове;
6. Катеринопіль – Розсохуватка.
 Проблема забезпечення транспортним сполученням населених пунктів громади виникла в зв’язку з відмовою приватних перевізників здійснювати рейси по деяких маршрутах. Зокрема, по селищу Катеринопіль, Ямпільському та Ярошівському напрямках.
  Щодо рейсу Катеринопіль – Ямпіль, перевезення пасажирів від сьогодні, 14.01.2022 року , відновлено. По селищу Катеринопіль питання перевезення пасажирів вирішено частково. Так, до залізничного переїзду смт Катеринопіль по понеділках, середах та п’ятницях курсує автобус Катеринопіль – Розсохуватка, час відправлення від залізничного переїзду в напрямку центру Катеринополя о 07-42 та 11-12 год та в напрямку залізничного переїзду з центру селища о 10-19 год.
 На даний час продовжується робота щодо пошуку перевізника на відновлення автобусного маршруту «Катеринопіль – містечковий».
  По рейсах Ярошівка – Катеринопіль, Катеринопіль – Ярошівка, Катеринопіль – Залізнячка, Катеринопіль – Киселівка проведення конкурсу з перевезення пасажирів заплановано Черкаською облдержадміністрацією у лютому 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора