A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Служба безпеки України закликає:Попередимо анонімні прояви терористичного характеру

Дата: 28.01.2022 16:33
Кількість переглядів: 200

 Як повідомляє начальник Управління Служби безпеки України в Черкаській області Юрій Погасій, отримана Управлінням інформація свідчить про наявність негативних загальнодержавних тенденцій, у т.ч. в Черкаській області, пов’язаних із активізацією проявів анонімних повідомлень про мінування об’єктів освітньої, торгівельної та інших соціально-важливих сфер.

  Зокрема, незважаючи на певне зменшення загальної кількості таких повідомлень в минулі роки (у 2019р. – 40 випадків, у 2020р. – 21 випадок, у 2021р. – 14 випадків), спосіб їх вчинення на початку 2022 року може говорити, що вони у подальшому можуть збільшуватись.

  Аналіз активності та характеру вчинення зазначених протиправних дій в минулих роках свідчить, що у 2019 році із 40 анонімних повідомлень про мінування з використанням електронної пошти (в більшості випадків - поштових сервісів, технічні особливості яких фактично не дозволяють ідентифікувати особу) було здійснено 27, у 2020р. - 12 із 21, у 2021р. - 4 із 14.

  За результатами вивчення часових проміжків та характеру повідомлень (зокрема, про мінування значної кількості об’єктів масового скупчення людей - ТРЦ, школи тощо), такі прояви на початку поточного року схожі на ті, що відбувалися у 2019 році, коли «мінувалася» значна кількість закладів, у т.ч. - в декількох містах України з використанням засобів електронної пошти.

  Прогнозується, що у 2022 році залишаться актуальними загрози анонімних повідомлень (завідомо неправдивих) про мінування великої кількості громадських об’єктів та місць масового скупчення людей.

  З метою недопущення поширення паніки серед населення у разі надходження таких повідомлень, слід нагадати анонімним терористам про кримінальну відповідальність згідно із ст.ст. 258, 259 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора