A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

В Катеринопільській селищній раді пройшла зустріч з керівниками підприємств, закладів, організацій, виконавчих органів селищної ради та старостами старостинських округів.

Дата: 26.03.2022 10:23
Кількість переглядів: 287

Фото без описуТемою обговорення зібрання стало питання організації надання допомоги Збройним Силам України, територіальній обороні, переселенцям та цивільному населенню в умовах воєнного стану. Участь в обговоренні також взяли військовий комісар Катеринопільського РТЦ та СП Олексій Хіхло, депутати селищної ради, керівники сільськогосподарських підприємств, фермери та волонтери.

Це вже була не перша зустріч в такому форматі. За результатами попереднього зібрання було досягнуто домовленості між керівниками аграрного сектору надати фінансову допомогу на вищезазначені потреби в громаді в розрахунку по 200 грн з 1 га землі, що перебуває в користуванні сільгосптоваровиробників. Саме, на цій зустрічі аграрії хотіли заслухати вже про результати збору коштів. Але, як виявилось, не всі сільськогосподарські товариства та фермери відповідально віднеслись до надання допомоги та інформації про вже надану допомогу з початку війни. Тому, було прийнято рішення щодо активізації збору коштів. Виступаючими було зауважено, що хоч і це справа добровільна, але в такий важкий час для нашої країни нікому не можна стояти осторонь. Збір коштів на допомогу армії, територіальній обороні та формування резерву продуктів харчування як для військових, так і для цивільного населення в умовах військового часу продовжено.

Допомогу можна надавати як в готівковому виразі, так і в безготівковому, перерахувавши її на благодійний рахунок громадської організації "Організація ветеранів України Катеринопільської територіальної громади" (код ЄДРПОУ: 35314942) за реквізитами: банк ТВБВ №10023/0107 філії Черкаської обласного управління АТ "Ощадбанк" (код банку 354507), номер рахунку UA623545070000026000070108643.

Селищний голова також звернувся до керівників підприємств, установ, закладів бюджетної сфери, структурних підрозділів місцевих органів виконавчої влади в громаді з проханням провести роз’яснювальну роботу в своїх трудових колективах щодо перерахування їх одноденного заробітку на допомогу за зазначеними напрямами. Для прикладу він повідомив про перерахування колективом селищної ради одноденного розміру заробітної плати на підтримку захисників та зауважив, що було прийнято рішення і надалі продовжити такі перерахування на благодійний рахунок громадської організації ветеранів.

На зібранні було заслухано волонтерів Людмилу Ліневич та Настю Шубу щодо організації волонтерської діяльності на території Катеринопільської територіальної громади. Наразі в селищі працюють такі пункти із збору та надання гуманітарної допомоги: Центр волонтерів Катеринопільщини в приміщенні бібліотеки громади, пункт допомоги матерям з дітьми в приміщенні кафе «Амплуа», пункт Катеринопільської філії громадської організації «Підприємці Звенигородщини» з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам в приміщенні Катеринопільського Будинку культури. Також з питань отримання гуманітарної допомоги та інших соціальних послуг можна звертатися до Центру надання соціальних послуг селищної ради (керівник Анна Жоломко), яке знаходиться в приміщенні колишнього побуткомбінату.

Фото без описуСелищним головою з вдячністю було відмічено роботу і волонтерів, і представників місцевого бізнесу, керівників сільськогосподарських підприємств, мешканців всієї територіальної громади, старост, працівників селищної ради, закладів освіти, охорони здоров’я, культури та бюджетної сфери, що активно приєдналися до волонтерського руху щодо матеріального забезпечення наших земляків –військовослужбовців, в тому числі коштів на захисне спорядження, розгортання територіальної оборони в громаді, по збору продуктів харчування, теплого одягу, медикаментів, миючих та гігієнічних засобів, виготовлення тушонок, каш, вареників, випічки хліба та пирогів тощо.

Підсумовуючи результати зустрічі, селищний голова Володимир Коваленко Фото без описуподякував кожному, хто вже долучився до допомоги армії, територіальній обороні і вимушеним переселенцям. Дав доручення старостам старостинських округів забезпечити роз’яснювальну роботу по збору коштів від підприємців, дрібних фермерських господарств та громадян, які самостійно обробляють земельні ділянки. Адже, саме ті, хто в даний час залишається в тилу, має матеріально допомогти захисникам своєї країни виборювати свободу і незалежність України.

Тільки разом, об’єднавшись на допомогу Збройним Силам України ми переможемо!

• Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора