A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Пам'ятка для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на території Катеринопільської територіальної громади

Дата: 01.04.2022 12:33
Кількість переглядів: 647

 

ПАМ’ЯТКА

                               для внутрішньо переміщених осіб

Ви перебуваєте на території Катеринопільської територіальної громади. Ми готові надати вам прихисток у час, коли ви змушені залишити рідні домівки в інших регіонах України через зухвале вторгнення росії на нашу землю. Ми хочемо, щоб вам було тут безпечно та зручно. Пропонуємо ознайомитися з корисною інформацією, яка неодмінно стане вам у нагоді.

Як знайти помешкання для проживання?

Катеринопільська територіальна громада складається з 21 населеного пунктуселища Катеринопіль та 20 сіл. Саме в них можна зупинитися для короткотермінового або тривалішого за часом перебування. Йдеться про приватні оселі та про приміщення деяких закладів, придатних для тимчасового проживання.       

Щоб з’ясувати, яким житлом ви можете скористатися та на яких умовах, варто зателефонувати за номером телефону: 098-788-75-78.

Можна також звернутися  до старости старостинського округу відповідного населеного пункту, де ви зупинилися.

Як стати на облік внутрішньо переміщених осіб?

       Якщо ви прибули на територію Катеринопільської громади, Вам необхідно стати на   облік тимчасово розміщеного евакуйованого населення (внутрішньо переміщених осіб).

      У разі, якщо ви прибули до селища Катеринопіль, такий облік проводиться у приміщенні Центру надання адміністративних послуг Катеринопільської селищної ради.

    Адреса: смт Катеринопіль, вул Семена Гризла,12 на І поверсі каб.102, відділ "Центр надання адміністративних послуг". Контактний телефон:(04742)2-26-01.
       При собі мати паспорти, свідоцтва про народження дітей та при наявності власного транспорту документи на нього.

       У разі  ж прибуття евакуйованого населення (внутрішньо переміщених осіб) до сільських населених пунктів Катеринопільської громади, необхідно звернутись безпосередньо до старости старостинського округу. Облік проводиться у приміщеннях старостинських округів.

                            Як замовити довідку внутрішньо переміщеної особи?

  Довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи можна замовити у приміщенні відділу "Центр надання адміністративних послуг" Катеринопільської селищної ради, вул. Семена Гризла, 12,  каб. 102.

     Графік роботи: понеділок-четвер з 8.00 до 17.00, п’ятниця з 8.00 до 16.00                    

  Це необхідно, перш за все, для отримання виплат і компенсацій за затвердженою Урядом України програмою допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії.

            Як стати на військовий облік?

Відповідно до чинного законодавства України та запровадженого режиму воєнного часу, всі чоловіки віком від 18 до 60 років включно та жінки окремих професій, які вважаються військовозобов’язаними, повинні стати на військовий облік за місцем свого перебування НЕ ПІЗНІШЕ 7 днів з моменту прибуття.

Для цього необхідно звернутися до 4-го  відділу Звенигородського  районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою:            смт Катеринопіль, вул. Ходюка. Контактний телефон: 067-772-03-10.

При собі мати паспорт, ідентифікаційний код та військовий квиток.      

Питання безпеки під час дії режиму воєнного часу

Варто зважати на те, що в Україні зараз діє режим воєнного часу. Він передбачає певні обмеження громадянських прав. Зокрема запроваджена комендантська година, яка на території Катеринопільської територіальної громади  діє з 20.00 до 6.00 год. У цей час громадянам не можна перебувати поза межами осель без поважної причини.

Просимо дотримуватися такої вимоги. Так само, як і вимоги щодо маскувальних заходів у помешканнях та поблизу них під час комендантської години.

Просимо оперативно реагувати і на сигнали повітряної тривоги та дбати про свою безпеку.

Перебуваючи за межами місця проживання, не забувайте мати при собі паспорт або інший документ, який засвідчує вашу особу.

Також просимо врахувати ще один момент. В умовах воєнного стану не рекомендується фотографувати вулиці, житлові будинки, органи управління, об’єкти комунальної власності, підприємства, блокпости тероборони. А тим паче – поширювати такі фото у соціальних мережах, в Інтернеті, пересилати електронною поштою тощо. Від цього значною мірою залежить наша спільна безпека.

З будь-яких питань безпеки можна звертатися до сектору поліцейської діяльності №1 Звенигородського районного ВП ГУНП в Черкаській області за телефонами: 102, (04742) 2-21-71 або 067-324-71-12.

              Як отримати первинну медичну допомогу ?

  Первинна медична допомога надається у двох амбулаторіях:

  • Катеринопільська амбулаторія (адреса: смт Катеринопіль, вул. Комарова, І поверх будівлі). Прийом проводять 5 сімейних лікарів та 2 педіатри. Телефон реєстратури – 096-858-53-12.
  • Петраківська амбулаторія (адреса: с.Петраківка, вул. Погорецького). Прийом проводить 1 сімейний лікар. Контактний телефон – 096-151-61-49.

     При зверненні за медичною допомогою, бажано перезаключити декларацію з лікарем,  адже у разі  виникнення питань виписки електронних рецептів, направлень, медичних висновків тимчасової непрацездатності і т.д., це зробити буде неможливо.

Медична допомога та вакцинація надається всім внутрішньо переміщеним особам. Бажано обов‘язково звернутись тим пацієнтам, які отримують довготривале специфічне лікування, для замовлення та поставок ліків.

                Де отримати гуманітарну допомогу?

        Для отримання консультації з питань  гуманітарної  допомоги вам  необхідно звернутися до:

   - Центру волонтерів Катеринопільщини, який працює в приміщенні бібліотеки громади по вул. Соборній. Контактні телефони: 068-149-85-71; 095-503-68-83.

       -   Кафе "Амплуа" по вул. Соборній (біля центру зайнятості). Контактний телефон: 099-074-21-90.

   - Пункту Катеринопільської  філії  громадської організації  "Підприємці Звенигородщини", який  знаходиться в приміщенні Катеринопільського Будинку культури по вул. Дружби. Контактні телефони: 068-041-86-91;097-857-41-26.

       -  Центру  надання   соціальних   послуг селищної ради, який розміщений по вул. Соборна  в приміщенні колишнього побуткомбінату.            

            Де отримати консультації щодо  працевлаштування?

        У разі виникнення питань щодо пошуку роботи можна звернутися до Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою:смт Катеринопіль, вул. Соборна, довідки за телефоном:(04742)3-01-04;3-00-64

Як влаштувати дітей в шкільні навчальні заклади?

Для цього батькам необхідно звернутися із заявою до одного з навчальних закладів громади. Про їх  адреси можна дізнатись у відділі освіти, молоді та спорту   Катеринопільської селищної ради, який розташований за адресою: смт Катеринопіль, вул. Соборна. Контактні телефони: (04742) 2-22-65, 098-628-85-46.

Де і як отримати пенсії?

У відділі обслуговування громадян №13 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, який розміщений у приміщенні готелю "Лілея", можна отримати консультацію щодо нарахування та одержання пенсійних виплат. Із собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення. Контактний телефон: (04742) 2-31-67.

          Для вирішення питань пенсійного забезпечення також можна  телефонувати на  Гарячі лінії  Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області:

- для цивільних пенсіонерів - (0472) 36-08-01

- для пенсіонерів силових структур - (0472) 54-43-55

- телефон приймальні ГУ - (0472) 33- 64-66.

                                         Переведення бізнесу

Серед внутрішньо переміщених осіб є чимало тих, хто через російську агресію втратив свій бізнес. Тепер вони прагнуть розгорнути виробничі потужності на новому місці. Катеринопільська  громада всіляко сприятиме реалізації таких намірів. Ми зацікавлені в соціально-економічному розвитку території та створенні нових робочих місць.

Звертайтеся з цих питань до відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій Катеринопільської селищної ради за адресою: смт Катеринопіль, вул. Соборна, ІІ поверх адмінприміщення селищної ради. Електронна пошта: vferikatsr@ukr.net.

  Житлово-комунальне господарство

На території смт Катеринопіль працює комунальне підприємство "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" селищної ради , у разі виникнення питань звертайтесь за телефоном: (04742) 3-01-92.

           Як дізнаватись оперативну інформацію ?

Важливу інформацію Ви можете дізнававатись на інформаційних ресурсах Катеринопільської селищної ради, якими є:                                                                                                                                                              

-офіційний веб-сайт  Катеринопільської селищної ради, за посиланням:  https://katerynopil-miskrada.gov.ua

-сторінка Катеринопільської територіальної громади у соціальній мережі  Facebook, за посиланням: https://www.facebook.com/katerinopol.tg

-телеграм-канал "Катеринопільська територіальна громада"  

-спільнота у Viber "Катеринопільська ТГ"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора