A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Інформуємо щодо оформлення компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 02.04.2022 21:19
Кількість переглядів: 217

Фото без опису Відділ Центру надання адміністративних послуг Кате ринопільської селищної ради повідомляє про порядок оформлення компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану з територій населених пунктів, на яких проводяться бойові дії та які визначені в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204 і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 визначено, що компенсація надається фізичним особам - громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розмістили в цих приміщеннях згаданих у пункті 1 Порядку внутрішньо переміщених осіб, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов’язаних з таким розміщенням.

Для отримання компенсації власнику жилого приміщення потрібно не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця, тобто в даному випадку до 05.04.2022, подати до відділу Центру надання адміністративних послуг Катеринопільської селищної ради, що знаходиться за адресою: смт Катеринопіль, вул Семена Гризла,12, І поверх, кабінет 102 ( контактний телефон: (04742) 2 26 01), заяву за формою згідно з додатком 1 за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/97/f514645n38.doc і в якій зазначити прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб та додати копії документів, що посвідчують їхню особу та реєстраційні номери облікової карти платника податків.

Звертаємо увагу на те, що у вищезазначеній заяві обов'язково проставляються особисті підписи зазначених в ній внутрішньо переміщених осіб! Вказані особи вже повинні мати довідку про взяття їх на облік як ВПО.

До заяви власнику житла також необхідно додати:

• Ксерокопію власного паспорта та реєстраційний номер облікової картки платника податків;

• Реквізити банківського рахунку;

• Документ що підтверджує право власності на житло (ОБОВ'ЯЗКОВО)

Заява розглядається протягом п’яти робочих днів з дня її отримання. Протягом строку розгляду заяви може проводитись перевірка наведених у заяві відомостей з відвідуванням місця розміщення ВПО.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Загальна сума компенсації власнику жилого приміщення визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора