A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на території Катеринопільської територіальної громади!

Дата: 04.04.2022 20:57
Кількість переглядів: 224


Фото без опису Відділ "Центр надання адміністративних послуг" селищної ради повідомляє, що відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 332, внутрішньо переміщені особи мають право на отримання допомоги на проживання. 


 Допомога надається:
- особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, а також з території, на якій проводяться бойові дії та зазначені у розпорядженні Кабміну від 6 березня 2022 р. №204-р "Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми "єПідтримка":


- внутрішньо переміщеним особам, які отримували щомісячну адресну допомогу  для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 505.   


     Допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:
-для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 гривень;
-для інших осіб — 2 000 гривень.
  Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.


 !ВАЖЛИВО! 


Допомога призначається за місцем звернення, якщо звернутися за її отриманням до 14 квітня 2022 року – допомога буде призначена з 1 березня 2022 року.


Порядок звернення за допомогою:


І  етап: Стати на облік внутрішньо переміщеної особи.


* подати заяву:


- особисто до відділу "Центр надання адміністративних послуг" Катеринопільської селищної ради. 


-або дистанційно через мобільний додаток Портал Дія. 


*отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.


ІІ етап: Подати заяву на отримання допомоги.


*особисто до відділу "Центр надання адміністративних послуг" Катеринопільської селищної ради. 


* або дистанційно через мобільний додаток Портал Дія. 


 Інформацію про те, як стати на облік та отримати довідку внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на території Катеринопільської громади, можна  дізнатись за посиланням: https://katerynopil-miskrada.gov.ua/news/1648116573/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора