A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

22 червня- День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2022 12:24
Кількість переглядів: 235

Фото без опису  Щороку 22 червня відзначається День cкорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Саме вранці 22 червня 1941 року відбулося бомбардування Києва. Незважаючи на пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року, нацистська Німеччина атакувала СРСР. Це день, коли український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала війна. Горем і болем війна увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.  В цей день ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані . Сьогодні, потерпаючи від військової російської агресії в Україні, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають нашу країну, нашу свободу. Українці продемонстрували тоді і показують зараз, силу духу і готовність боронити свої землі.  
 З нагоди цієї події та вшанування пам’яті полеглих воїнів у Другій світовій війні  представники Громадської організацї ветеранів України Катеринопільської територіальної громади на чолі з її головою Миколою Поліщуком здійснили покладання квітів до Братської могили на Кутянському кладовищі.
  Схилімо голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна і низько поклонімося захисникам рідної землі. Згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу .

Вічна пам'ять полеглим захисникам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора