A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Про забезпеченість місцевої пожежної охорони Катеринопільської громади, яка розташована у Лисичій Балці

Дата: 24.06.2022 15:15
Кількість переглядів: 362

 На червневому засіданні виконавчого  комітету Катеринопільської селищної ради, враховуючи лист Звенигородського районного управління ГУ ДСНС України про результати проведеної у травні поточного року перевірки місцевої пожежної команди с.Лисича Балка, внесено  зміни  до Програми забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони на території Катеринопільської територіальної громади  на 2022-2023 роки, якими збільшено обсяги її фінансування в сумі 150 тис. грн. Таким чином, загальний обсяг фінансування утримання місцевої пожежної команди в цьому році вже становить 600,0 тис. грн.
 Прийняттю цього рішення  також передувало  засідання комісії ТЕБ і НС під головуванням селищного голови Володимира Коваленка, на якому розглядалось  питання щодо стану функціонування та боєздатності місцевої пожежної команди Катеринопільської територіальної громади, що знаходиться в с.Лисича Балка. Запрошеними на комісію були заступник начальника відділу цивільного захисту Звенигородського районного управління ГУ ДСНС України Віталій Любота, який і взяв участь у її роботі  та Мокрокалигірський сільський голова  Вікторія Пипа, яка на засідання не прибула. 
В ході засідання Віталій Любота поінформував присутніх членів комісії, що за результатами проведеної перевірки співробітниками районного управління ДСНС складено акт та надані пропозиції щодо забезпечення працівників підрозділу місцевої пожежної команди форменим, бойовим одягом та спорядженням (куртка, штани, пожежна каска,  пожежний ремінь, карабін, пожежна сокира), доукомплектуванням  приміщення місцевої пожежної команди первинними засобами пожежогасіння згідно норм,  створення резерву палива,  забезпечення працівників місцевої пожежної команди пожежними чоботами,  проходження працівниками  спеціального навчання,  здійснення особистого   страхування за шкоду, заподіяну здоров’ю працівників внаслідок виконання ними обов’язків щодо гасіння пожеж або ліквідації наслідків аварії згідно вимог чинного законодавства. 
 Комісією було враховано всі зауваження районного управління ДСНС та прийнято рішення про надання пропозицій щодо виділення коштів для забезпечення підрозділу місцевої пожежної команди спорядженням, необхідними матеріально-технічними засобами, на основі якого й готувався  проект змін до Програми забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони на території Катеринопільської територіальної громади  на 2022-2023 роки.
Зауважимо, що місцева пожежна охорона в Лисичій Балці утримується виключно за кошти бюджету Катеринопільської територіальної  громади. А враховуючи те, що пожежна команда виїжджає на пожежі до населених пунктів  Мокрокалигірської територіальної громади,  Катеринопільська селищна рада неодноразово зверталася до сільського голови сусідньої громади Вікторії  Пипи  щодо вирішення питання співфінансування з утримання  пожежного автомобіля та особового складу пожежної команди. Але до цього часу це питання так і не вирішується. Мокрокалигірський сільський голова, як і сама Мокрокалигірська сільська рада, зволікають із розглядом питання співфінансування Лисичобалківської місцевої пожежної охорони  та наражають мешканців своєї територіальної громади на небезпеку. Адже, без дольової участі Мокрокалигірської селищної ради  в утриманні місцевої пожежної охорони с. Лисича Балка, особовий склад пожежної команди не матиме права виїжджати на пожежі у населені пункти Мокрокалигірської територіальної громади, яка немає своєї місцевої пожежної охорони.  А  значна віддаленість сіл від Катеринополя не забезпечить оперативності у запобіганні  поширення вогню вразі виникнення пожежі. 
 Тому, в черговий раз селищний голова Володимир Коваленко закликає сільського голову Вікторію Пипу та весь депутатський корпус Мокрокалигірської сільської ради виважено віднестися до вирішення питання співфінансування утримання місцевої пожежної  охорони с.Лисича Балка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора