A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

26 листопада - День пам'яті жертв Голодоморів

Дата: 26.11.2022 21:15
Кількість переглядів: 97

Шановні жителі Катеринопільської територіальної громади!

 Сьогодні, 26 листопада, вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-1933 років. Голодомори 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років, що прокотилися трьома потужними хвилями Україною, забрали мільйони життів українців, стали масштабною національною трагедією. Ціною неймовірних зусиль українській нації вдалося пережити ці трагедії, але пам’ять про них, особливо про Голодомор 1932-1933 років, залишається однією з найстрашніших катастроф в історії людства. Він забрав мільйони життів, не одне покоління, цілі села, що назавжди зникли з карти. 

   90 років тому радянська росія намагалася зробити те саме, що сьогодні намагається робити росія фашистська - знищити Україну та українців.

  Планомірне і цинічне винищення цілої нації голодом… таке звірство складно навіть уявити звичайній людині. І на деякий час нелюдам таки вдалося примовчати цей жахливий злочин проти людяності.
   Та сьогодні весь світ побачив на які звірства здатна росія. 

   Але цього разу злочинці будуть зупинені і обов‘язково покарані. 

  Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок.
  Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні.  Усі, хто загинули голодною смертю, не можуть зникнути безслідно, пам'ять про них повинна жити в наших серцях.
На Україні є традиція: коли людина помирає, запалюють свічку, щоб душа летіла при світлі і знайшла свій прихисток у потойбіччі. У ті роки померлим ніхто не світив свічки.
 Тож, сьогодні, запрошуємо всіх жителів Катеринопільської територіальної громади, приєднатися до всеукраїнської акції "Запали свічку" та о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті - це вияв нашої скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться. 
     Бажаємо всім, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб люди жили в достатку, щоб дитинство наших дітей і онуків було щасливим і ситим, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

 Пам'ятаємо! Єднаємось! Переможемо!                             

  З повагою, 
Селищний голова Володимир Коваленко,  депутатський корпус та виконавчий комітет селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора