A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Кіберполіція ліквідувала ворожу ботоферму, яка поширювала фейки і шахрайства

Дата: 23.03.2023 12:30
Кількість переглядів: 65

Фото без опису   Фейкові дописи й коментарі у соцмережах публікувалися нібито від пересічних громадян України. Ботоферма нараховувала щонайменше 2 тисячі фейкових акаунтів. За кожного створеного бота правопорушник отримував оплату в рублях.

Протиправну діяльність жителя Кам’янець-Подільського викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Хмельницькій області спільно зі слідчим управлінням обласної поліції та обласним управлінням СБУ.

Фігурант у своїй оселі організував роботу апаратно-програмного комплексу для реєстрації великої кількості облікових записів соцмереж. З бот-акаунтів розповсюджувалися фейки та протиправний контент для поширення негативних настроїв у суспільстві.

Встановлено, що так званні «віртуальні» номери використовувались орендарями для реєстрації облікових записів на майданчиках оголошень і подальшого вчинення шахрайства та фішингових розсилок.

За кожного створеного бота фігурант отримував оплату в рублях, через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

В оселі зловмисника правоохоронці провели обшуки і вилучили комп’ютерну техніку, сотні SIM-карт, GSM-шлюзи та інше спеціалізоване обладнання і програмне забезпечення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора