A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

«Разом нам вдається долати виклики, спричинені війною», – Наталія Кравченко на зустрічі з представниками міжнародних організацій

Дата: 09.06.2023 10:55
Кількість переглядів: 52

Усебічна та оперативна гуманітарна допомога від партнерів дозволяє області вчасно реагувати та долати руйнівні наслідки, спричинені російською агресією стосовно цивільного населення.

– Коли сталася трагедія в Умані всі наші партнери спрацювали швидко та чітко, ніхто не лишився осторонь людського горя, – відзначила Наталія Кравченко.  28 квітня, у день трагедії, всі наші партнери були присутні на місці, за що їм окрема подяка. Наразі маємо допомогти місцевим жителям із відбудовою їхніх помешкань. Водночас всі ми консолідували зусилля, аби допомогти жителям Херсонщини. Перші гуманітарні вантажі уже прибувають до місця призначення. Також область готується прийняти найближчим часом щонайменше 3 тисячі вимушених переселенців з цього регіону. З облаштуванням місць для їхнього проживання також допомагають наші партнери.

Так само волонтерські організації надавали підтримку області під час прийому людей з Донеччини. За три місяці Черкащина прихистила більше 1000 людей, які прибули евакуаційними потягами.

– Ми були готові завдяки підтримці партнерів, зокрема, облаштували місця для проживання, працювали психологи та лікарі, надавалася своєчасна гуманітарна допомога продовольчої та непродовольчої групи, – нагадала перша заступниця. Натепер в області проживає близько 100 тисяч вимушених переселенців, а через катастрофу на Херсонщині, їхня кількість зростатиме. Тому наша спільна мета – разом продовжувати роботу у тому ж темпі, координувати зусилля та співпрацювати.

Найпершими завданнями, які вимагають уваги, є поліпшення умов перебування у місцях компактного проживання. Їх в області 66. Основні потреби: постільна білизна, продукти харчування, побутова техніка, ліжка, покращення санітарно–гігієнічних умов. Готуємось до опалювального періоду – здійснюється заготівля твердого палива. Водночас, окрім матеріального забезпечення, гостро стоїть питання працевлаштування.  Діти – наше майбутнє і потребують особливої уваги, тому проводиться робота над створенням освітнього простору.

– Задля усебічної підтримки ВПО, ветеранів та їхніх родин, сімей зниклих безвісти, при обласній військовій адміністрації ми створили Центр підтримки цивільного населення, – зауважила Наталія Кравченко. – Він покликаний надати як матеріальну, так і психосоціальну та психологічну підтримку. Дбати про ментальне здоров’я – відповідальність кожного, адже всі ми переживаємо втрати та трагедії цієї війни.

Відзначимо, отримати інформаційну підтримку тепер можна і на офіційному сайті обласного Контактного центру. Ресурс https://okc.ck.gov.ua почав працювати з 6 червня 2023 року.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора