Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звенигородське управління ГУ ДПС у Черкаській області інформує

Про штрафні санкції в межах законодавства про застосування реєстраторів розрахункових операцій

Розмір штрафних санкцій у межах Закону України № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»– зменшений. 

16:58:54 03.10.2023

Щодо операцій з постачання товарів, здійснених у період застосування ставки 2% платником при поверненні на загальну систему оподаткування

Чи враховуються в розрахунку обсягу оподатковуваних операцій, при визначенні підстав для обов’язкової реєстрації платником ПДВ, операції з постачання товарів/послуг, здійснені в періоді застосування ставки 2 відс. платником ЄП при повернені на загальну систему оподаткування?

16:55:48 03.10.2023

Оподаткування благодійної допомоги, що виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними організаціями

Надаємо детальну інформацію щодо порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором дохід у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями.

10:56:43 03.10.2023

Реєстрація РРО/ПРРО в контролюючих органах – одна з умов дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон), зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

08:38:19 02.10.2023

Володимир Жаврід: з 1 жовтня поновлюється відповідальність за незастосування РРО

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує: з 01 першого жовтня цього року відновлюється відповідальність за порушення вимог Закону України № 265 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

11:24:15 28.09.2023

Щодо відображення реквізитів електронних платіжних засобів (платіжних карток) у розрахункових документах РРО/ПРРО

Вимоги законодавства сфери розрахунків, пов’язані, зокрема, і з відображенням реквізитів електронних платіжних засобів – платіжних карток (ЕПЗ) у чеках, які формуються реєстраторами розрахункових операцій/програмними реєстраторами розрахункових операцій.

15:28:44 27.09.2023

Чи враховуються податки з виплачених дивідендів при розрахунку мінімального податкового зобов’язання?

Абзацами першим, другим і п’ятим п.297 прим.1.1 ст.297 прим. 1 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що платники ЄП - власники, орендарі, користувачі на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання у складі податкової декларації за податковий (звітний) рік.

15:20:44 27.09.2023

У розділі «Онлайн-навчання» розміщено нові матеріали для платників

  Протягом останнього тижня у розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

15:03:28 27.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора