A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Допомога постраждалим на Херсонщині від Катеринопільської територіальної громади

Допомога постраждалим на Херсонщині від Катеринопільської територіальної громади

   Катеринопільська територіальна громада долучилась до допомоги жителям Херсонщини, що постраждали від затоплення внаслідок руйнування ворогом Каховської ГЕС. Мешканці територіальної громади зібрали та відправили постраждалим Херсонщини значну кількість вкрай необхідної допомоги. Тільки через волонтерський центр «Від серця до серця» наприкінці минулого тижня було відправлено два вантажні мікроавтобуси з гуманітарною допомогою. Значну допомогу у формуванні цього гуманітарного вантажу надали мешканці та старости старостинських округів. Також мешканці територіальної громади відправляли гуманітарну допомогу через місцеве відділення Нової пошти, де діяла послуга безкоштовної доставки посилок на Херсонщину. Катеринопільська селищна рада також організувала збір гуманітарної допомоги херсонцям та сама долучилася до її формування. Катеринопільською селищною радою, її працівниками, працівниками магазину «Файномаркет», Агрофірмою «Хлібороб» (ТОВ «Кернел» с.Лисича Балка), старостами та мешканцями майже всіх старостинських округів загалом було зібрано та відправлено на Херсонщину майже 10 тонн різної продукції- вода, крупи, олія, консервація, овочі, печиво, гігієнічні засоби та інші необхідні продукти і речі. Внесок селищної ради до гуманітарного вантажу становить понад 3 тонни, це 600кг борошна, 400кг круп, 160л олії та 2124л бутильованої води. В доставці гуманітарної допомоги на Херсонщину нам допомогли депутат Черкаської обласної ради Олександр Коваленко та підприємець із Звенигородки Степан Саркасян, який надав вантажний автомобіль для перевезення вантажу, за що ми вдячні їм. Допомогу від Катеринопільської територіальної громади доставили до Херсонської обласної лікарні, де в даний час проходять лікування постраждалі з підтоплених територій Херсонщини. Цей заклад мав критичну ситуацію з нестачею питної води. Місцева громадська організація «Організація ветеранів України Катеринопільської територіальної громади», внески до якої у вигляді одноденного заробітку щомісячно перераховують працівники Катеринопільської селищної ради та її структурних підрозділів, теж долучилася до допомоги постраждалим , закупивши 600 шт 10-літрових бутлів на загальну суму 9156 грн для доставки питної води на Херсонщину. Катеринопільська селищна рада дякує кожному, хто не стояв осторонь біди та долучився до збору гуманітарної допомоги постраждалим на півдні України внаслідок підриву Каховської ГЕС. Разом до ПЕРЕМОГИ!

09:15 16.06.2023

Відбулися засідання постійних комісій

Відбулися засідання постійних комісій

   В рамках підготовки до позачергової сесії Катеринопільської селищної ради відбулися засідання постійних комісій з розгляду профільних питань. За висновками комісій всі питання та проєкти рішень до них схвалені до розгляду на сесії.

09:09 16.06.2023

Відбулася діалогова зустріч на тему: «Вшанування памʼяті загиблих захисників України»

Відбулася діалогова зустріч на тему: «Вшанування памʼяті загиблих захисників України»

   Сьогодні у Катеринопільській селищній раді відбулася діалогова зустріч на тему: «Вшанування памʼяті загиблих захисників України» за участю Любові Ропало - регіональної координаторки проєкту "Лабораторія творчих діалогів в громадах" в Черкаській області, що впроваджується Громадською спілкою "Громадські ініціативи України». Участь в діалозі взяли селищний голова Володимир Коваленко, учасники проекту від нашої територіальної громади Наталія Цехмістренко та Ірина Міненко, старости Вербовецького, Гончариського та Кайтанівського старостинських округів, працівники Катеринопільської селищної ради та представники громадськості. Відзначимо, що проєкт “Лабораторії творчого діалогу в громадах” реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» в 120 громадах з 12 областей України і є однією з перших масштабних ініціатив впровадження діалогового підходу в застосуванні інструментів участі на локальному рівні. Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

18:12 15.06.2023

Мінекономіки презентує сайт дерегуляційної реформи економіки України

Мінекономіки презентує сайт дерегуляційної реформи економіки України

    Мінекономіки презентувало сайт, завдяки якому кожен українець зможе розібратися в ключових питаннях дерегуляції. Також ресурс має спростити комунікацію між державою та бізнесом: на сайті є зручна форма зворотнього зв’язку для підприємців, які хочуть висловити свої враження чи побажання стосовно свіжих дерегуляційних ініціатив, а також опитувальник.

14:08 15.06.2023

Відбулося засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради

Відбулося засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради

   Сьогодні, 14.06.2023 селищний голова Володимир Коваленко провів засідання виконавчого комітету, в ході якого схвалили проекти рішень селищної ради, що вносяться на розгляд позачергової 31 сесії, та розглянули господарські питання з організації благоустрою в межах власних повноважень. Зокрема, схвалено проекти рішень щодо внесення змін до Програми розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" на 2023 рік та внесення відповідних змін до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади. За клопотаннями комунальних закладів "Катеринопільська дитяча музична школа» та «Катеринопільська дитячо-юнацька спортивна школа», старости Гуляйпільського старостинського округу надано дозволи на видалення аварійних й сухостійних зелених насаджень в смт Катеринопіль та с. Гуляйполе.

17:05 14.06.2023

Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь у засіданні  круглого  столу  “Досвід функціонування інституту старост.

Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь у засіданні круглого столу “Досвід функціонування інституту старост.

    Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь у засіданні круглого столу “Досвід функціонування інституту старост. Регіональний вимір: Вінницька, Житомирська, Київська, Черкаська, Чернігівська області”, що відбувся за ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Захід проходив на території Мошнівської ТГ Черкаського району в змішаному форматі (онлайн та офлайн) за підтримки Програми USAID “РАДА: наступне покоління”, громадських організацій “ДЕСПРО” та “Всеукраїнське об’єднання старост”, а також спільно з Черкаська обласна державна адміністрація та асоціаціями органів місцевого самоврядування.

10:29 14.06.2023

До уваги громадян !!!

До уваги громадян !!!

   З метою забезпечення доступності пенсійних послуг населенню громади 15 червня 2023 (четвер) з 10.00 до 12.00 годин у відділі „Центр надання адміністративних послуг“ Катеринопільської селищної ради, що розташований по вулиці Семена Гризла, 12, смт Катеринопіль буде здійснювати прийом громадян представник Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, заступник начальника відділу обслуговування громадян №13 (сервісний центр) Оксана ЛЕВЧУК. Громадяни Катеринопільської територіальної громади можуть звертатися за консультаціями та роз'ясненнями з питань: призначення житлових субсидій і пільг; оформлення пенсії; переходу з одного виду пенсії на інший; поновлення виплати пенсій; зміни способу виплати пенсій, тощо.

14:48 13.06.2023

На черкаських пляжах відхилень від гігієнічних норм не виявили

На черкаських пляжах відхилень від гігієнічних норм не виявили

   Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжує моніторингові дослідження якості води р. Дніпро в межах акваторії пляжів м. Черкаси, які мають офіційний статус.

14:47 13.06.2023

Онлайн семінар - єРобота: Грант для ветеранів та членів їхніх сімей

Онлайн семінар - єРобота: Грант для ветеранів та членів їхніх сімей

   15 червня о 14:00 Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА в рамках реалізації Програми розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2021 – 2025 роки та з метою промоції Державної програми „єРобота: Грант для ветеранів та членів їхніх сімей“ у партнерстві з філією - Черкаським обласним управлінням АТ „Ощадбанк“ та Черкаський обласний центр зайнятості запрошує на онлайн семінар. Цільова група учасників семінару: учасники бойових дій; особи з інвалідністю внаслідок війни; члени сімей (дружина або чоловік). Участь в семінарах дасть Вам можливість: 1. Дізнатися, як взяти участь в рамках Державної Програми „єРобота: Грант для ветеранів та членів їхніх сімей“. 2. Дізнатися про фінансові критерії оцінювання претендентів на грант. Консультації, як підвищити власні шанси на грант від фахівців АТ „Ощадбанк“ в рамках Державної Програми „єРобота: Грант для ветеранів та членів їхніх сімей“. 3. Отримати консультації від фахівців Черкаського обласного центру зайнятості щодо проходження співбесід по представленню та захисту бізнес-плану в рамках Державної Програми „єРобота: Грант для ветеранів та членів їхніх сімей“. Щоб взяти участь в БЕЗКОШТОВНИХ СЕМІНАРАХ та консультаціях необхідно заповнити реєстраційну форму  http://surl.li/huxon А також, слідкуйте за подіями на сторінці Платформа для бізнесу в Черкаській області - Онлайн семінар в рамках Державної програми „єРобота Грант для ветеранів та членів їхніх сімей“

14:45 12.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора