A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Вітаємо з  професійним  святом військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

Вітаємо з професійним святом військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

   Від початку російського вторгнення українські морські піхотинці героїчно виконують бойові завдання на найважчих ділянках оборони України і своїм прикладом та умілими діями на практиці демонструють мужність та відвагу у протистоянні з російським агресором. Неймовірна сила духу і незламний патріотизм кожного українського морпіха — взірець для наслідування. Морська піхота – еліта Збройних сил України. На ваших беретах – меч, якір та крила, які символізують те, що ви виконуєте завдання морського та повітряного десанту, а також на суходолі. Ваша стійкість і безстрашність у боротьбі з російськими окупантами дає впевненість у перемогу України. Висловлюємо вдячність усім підрозділам морської піхоти за самовіддану службу Українському народові, вірність Військовій присязі та готовність виконати поставлені завдання у будь-яких умовах обстановки. Бажаємо вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, щастя, добробуту, натхнення та здійснення усіх планів і задумів на шляху до нових звершень і перемог. Вічна пам’ять і слава Героям, які загинули, захищаючи свободу і незалежність нашої Держави! Слава морській піхоті України! Слава Україні! З повагою, Селищний голова Володимир Коваленко, депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради

14:58 23.05.2023

Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь в урочистих заходах щодо вшанування пам'яті Генія українського народу.

Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь в урочистих заходах щодо вшанування пам'яті Генія українського народу.

   З нагоди 162-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка в Каневі селищний голова Володимир Коваленко взяв участь в урочистих заходах щодо вшанування пам'яті Генія українського народу. Традиційно відбулася піша хода "Останнім шляхом Кобзаря" від Успенського собору до Чернечої гори, де знаходиться могила нашого земляка, поета, прозаїка, мислителя, живописця, етнографа . Сьогодні, у часи повномасштабної війни, розгорнутої росією, сила Тарасового слова підтримує український народ та звитягу наших оборонців, надихає на боротьбу з російським агресором, допомагає боронити рідну землю. «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!», – заповідав нам великий геній Тарас Шевченко і ці його пророчі слова звучать немов духовний заповіт, щоб не втратити сил боротися, перемогти і відбудувати міцну, вільну, незалежну державу. Слава тобі, Великий Кобзаре! Слава Україні! Слава Героям!

14:50 23.05.2023

Катеринопільська багатопрофільна лікарня отримала генератор від благодійників!

Катеринопільська багатопрофільна лікарня отримала генератор від благодійників!

    Вчора, 22 травня представники Благодійного фонду Razom for Ukraine у зміцненій взаємодії з Благодійним фондом «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка», головою районної ради Сергієм Струком, його заступником Ярославом Попком, керуючою справами виконавчого апарату Ольгою Вельган завітали до нашої територіальної громади та в рамках гуманітарної допомоги передали головному лікарю Катеринопільської багатопрофільної лікарні Людмилі Борецькій генератор, який стане надійним помічником для забезпечення безперебійного приготування їжі для хворих медичного закладу. Секретар Катеринопільської селищної ради Наталія Цехмістренко від імені мешканців Катеринопільської територіальної громади подякувала за надану допомогу Благодійному фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка», українсько-американській Благодійній організації Razom for Ukraine та Звенигородській районній раді.

14:38 23.05.2023

В області цього тижня прогнозують короткочасні зливи

В області цього тижня прогнозують короткочасні зливи

   Цього тижня поле зниженого тиску провокуватиме утворення на Черкащині локальних грозових осередків з короткочасними зливовими дощами. Збільшення хмарності обмежуватиме денний прогрів повітря, тому температура тижня утримається в межах 11-16º вночі та 21-26º вдень, інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Падіння атмосферного тиску вказує на те, що над Азовським морем «закручується» новий циклон, який 24-25 травня наблизиться до Черкащини та проявить себе короткочасними грозовими дощами, більш інтенсивними вдень.

14:36 23.05.2023

23 травня - День Героїв

23 травня - День Героїв

  23 травня, відзначається День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролися за рідну землю протягом століть та продовжують боротьбу і нині. Цей день зараз як ніколи важливий і актуальний, оскільки жорстока боротьба за цілісність і соборність України триває. Ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, які демонструють наші захисники, проливаючи кров за те, щоб ми мали можливість жити у вільній і цивілізованій країні. Тому, не забуваючи про величні подвиги усіх попередніх поколінь захисників України, ми схиляємо голови насамперед перед мужністю тих, хто віддав своє життя у боротьбі і щиро дякуємо нашим Героям, які продовжують звільняти рідну землю від ворога. Світла пам‘ять всім, хто поліг у боях за незалежність України. Ми повинні пам’ятати наших Героїв, земляків, розповідати про них нащадкам, гідно продовжувати їхню справу, втілюючи їх ідеї в життя. Це наш святий обов’язок перед всіма, хто віддав своє життя за те, щоб ми з вами жили й могли будувати майбутнє країни, за яку вони боролись. Хай же на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, знову запанує мир і злагода! Добра кожній родині, а нашій державі — перемоги, процвітання, сили й слави!

11:50 23.05.2023

На центральному стадіоні Катеринополя пройшли фінальні ігри Чемпіонату Черкаської обласної організації ВФСТ «Колос»» по футболу серед команд дівчат.

На центральному стадіоні Катеринополя пройшли фінальні ігри Чемпіонату Черкаської обласної організації ВФСТ «Колос»» по футболу серед команд дівчат.

   Суботнім днем на центральному стадіоні Катеринополя пройшли фінальні ігри Чемпіонату Черкаської обласної організації ВФСТ «Колос»» по футболу серед команд дівчат. Змагання проводилися у 2 вікових категорія: 2008-2009 та 2010-2011 років народження. В обох вікових категоріях зустрічалися давні знайомі – команди ДЮСШ Шполянської ТГ та господарі змагань команда «Вікторія» Катеринопільської ДЮСШ «Колос». Перша гра була проведена командами дівчат молодшої вікової групи, де за рахунок досвіду юні катеринопільчанки перемогли своїх опоненток ( 3:0) і стали переможцями змагань.. В старшій віковій категорії гра носила напружений характер і в підсумку матч в основний час закінчився з нічийним результатом (1:1). Долю переможця визначили післяматчеві пенальті, де успішнішими стали дівчата з команди «Вікторія», яка також як молодші дівчата зайняла 1 місце. Кажуть «дома і стіни допомагають». Щоб побачити індивідуальну майстерність дівчат і зняти тягар ігор з плечей - організатори змагань, в особі директора спортивної школи, _Дубовцева Анатолія Борисовича, було проведено конкурси: «Бій капітанів», «Бій воротарів», «Жонглювання м’ячем» і «Удари на точність з різних дистанцій». На закінчення змагань було нагороджено кращих гравців змагань: кращими захисниками змагань було визнано шполянських дівчат : Онищенко Богдана ( старша група) та Олійник Софія (молодша група), кращими воротарями катеринопільських дівчат: Лишко Поліну (старші) та Кулик Кристіну (молодші), кращими бомбардирами стали: Тупчієнко Анастасія(старші) із Шполи та Ткаченко Дар’я (молодші) із Катеринополя, кращими гравцями змагань було признано Борисову Марію (старші) із Катеринополя та Олійник Уляну (молодші) із Шполи. Вітаємо наших дівчат із перемогою.

15:50 22.05.2023

21 травня -День пам'яті жертв політичних репресій

21 травня -День пам'яті жертв політичних репресій

​​​​Щороку, у третю неділю травня, в Україні вшановують пам'ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським режимом. Кількість жертв в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусове психіатричне лікування. 

09:30 21.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора