A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Комісія з питань захисту прав дитини провела чергове засідання

Комісія з питань захисту прав дитини провела чергове засідання

   Вчора,11 березня, під головуванням заступника селищного голови Ірини Міненко відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Катеринопільської селищної ради. Під час засідання відповідно до порядку денного заслухано 5 питань, з них: 4 питання про доцільність надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та 1 питання надання дозволу на укладення договору про поділ спадкового майна та оформлення спадщини від імені малолітньої дитини. В результаті засідання, членами комісії, в межах компетенції та повноважень, були розглянуті всі питання та прийняті позитивні рішення.

14:56 12.03.2024

Коментар на статтю Анатолія Герасименка, опубліковану на сайті інтернет видання "Вісті Черкащини"

Коментар на статтю Анатолія Герасименка, опубліковану на сайті інтернет видання "Вісті Черкащини"

На сайті інтернет видання "Вісті Черкащини" у розділі "Суспільство" 11.03.2024 розміщено статтю Анатолія Герасименка під назвою "Де наша Алея Слави?" – запитують у Катеринополі."

12:22 12.03.2024

Відбувся  Чемпіонат Черкаської обласної організації  ВФСТ  «Колос» серед юнаків 2011-2012 р.н. з футзалу.

Відбувся Чемпіонат Черкаської обласної організації ВФСТ «Колос» серед юнаків 2011-2012 р.н. з футзалу.

   Нещодавно в селищі Катеринопіль в спортивному залі Катеринопільської ДЮСШ «Колос» відбувся Чемпіонат Черкаської обласної організації ВФСТ «Колос» серед юнаків 2011-2012 р.н. з футзалу. На жаль не всі команди з об'єктивних причин змогли взяти участь у цих змаганнях. Та все ж, чотири команди, а саме: Тальнівської ДЮСШ, Єрківської ДЮСШ, команди Катеринопільської ДЮСШ -1 (юнаки 2011-2012 р.н.) та ДЮСШ-2(юнаки 2013-2014 р.н.), у запеклій боротьбі виборювали право на звання Чемпіона області. Великим заохоченням для всіх гравців була поїздка на фінальні змагання з футзалу в м.Городенка Івано-Франківської області. У першій грі Єрківська ДЮСШ здобула перемогу над молодшими суперниками з Катеринопільської ДЮСШ - 1 рахунок 5:2. Другу гру Катеринопільська ДЮСШ -1 зіграла з Тальнівською, яка завершилась з рахунком 7:1, У перерві між змаганнями були проведені також футбольні конкурси : -жонглювання м'ячем за допомогою ніг - переміг гравець з Тального Бондаренко Дмитрій (53 рази); - жонглювання м'ячем з допомогою голови переміг гравець з Катеринопільської ДЮСШ - Янковий Назар (37 разів); - удар на влучність перемогу виборов гравець Катеринопільської ДЮСШ - 1 Лисенко Артем. У третій грі між ДЮСШ Єрок і Тального був зафіксований рахунок 2:1. Четверта гра між командами Катеринопільська ДЮСШ-1 та Єрки завершилась перемогою катеринопільчан, рахунок 4:1 У п' ятій грі зіграли Катеринопільська ДЮСШ-1 та їх молодші друзі ДЮСШ-2, рахунок 12:2 на користь більш досвідчених гравців з ДЮСШ-1. Справжній характер проявили гравці команди Катеринопіль ДЮСШ-2 з командою Тальнівської ДЮСШ. Якісна та злагоджена гра в атаці, впевнена в захисті та на лінії воріт, блискуче зіграв воротар Арсеній Лихолат, який і отримав приз "кращий воротар", та все ж більш досвідчені гравці Тальнівської ДЮСШ виграли цю зустріч з рахунком 2:2. За результатами проведених змагань: Бронзовими призерами стала Тальнівська ДЮСШ. Срібні призери – Єрківська ДЮСШ Золоті призери - Катеринопільська ДЮСШ -1 . У номінаціях : кращим гравцем визнано Підгірного Ростислава з Тальнівської ДЮСШ. кращим захисником відмітили Смотруна Святослава з Єрківської ДЮСШ; кращим бомбардиром став Янковий Назар з Катеринопільської ДЮСШ, який забив 9 голів. Всі команди були нагороджені кубками, медалями та грамотами від Черкаської організації ВФСТ «Колос», а також призами для кращих в номінаціях і призерів в конкурсах від Катеринопільської територіальної громади. Щиро вітаємо всіх учасників змагань та бажаємо завжди досягати високих результатів та здобувати ще більше перемог.

16:27 11.03.2024

Відбулись заходи з нагоди 80 -ї річниці визволення населених пунктів Катеринопільської територіальної громади від німецько-фашистських загарбників

Відбулись заходи з нагоди 80 -ї річниці визволення населених пунктів Катеринопільської територіальної громади від німецько-фашистських загарбників

   Сьогодні у селищі Катеринопіль селищний голова Володимир Коваленко разом з головою ветеранської організації територіальної громади Миколою Поліщуком та працівниками селищної ради поклали квіти до Обеліску Слави та вшанувати пам’ять визволителей, які далекого 1944 року звільнили Катеринопільщину від окупаційного ярма нацистів, у якому населені пункти територіальної громади перебували з 29 липня 1941 року до 12 березня 1944 року. … 80 років віддаляють нас від цієї події, але жителі територіальної громади пам’ятають і будуть завжди пам'ятати велику ціну визволення та Великої Перемоги. Ми з вдячністю пам’ятаємо героїчний подвиг наших визволителів – офіцерів та солдатів 53-ої армії Другого Українського фронту, який вписаний в історію нашого краю. Великою ціною людських жертв стала перемога над гітлерівською навалою. За роки Другої світової війни майже 4500 наших земляків пішли на фронт. З них більше 2300 чоловіків не повернулися з полів бою. Більше 1644 наших відважних земляків були нагородженні орденами й медалями за проявлений героїзм, мужність і відвагу. Селищний голова Володимир Коваленко та голова ветеранської організації територіальної громади Микола Поліщук, у своїх виступах наголосили, що спогади про героїчні події визволення Катеринопільщини від німецько-фашистських загарбників особливим щемом відкликаються у серці кожного з нас і особливо в час, коли нашу країну знову охопило полум’я війни, в якому гинуть українські воїни та мирне населення. Сьогодні нащадки визволителів Другої Світової війни знову вимушені вести запеклу боротьбу із підступними окупантами, які прийшли на українську землю, тільки цього разу, з рашистськими. Віримо, що наші Герої-захисники, які є гідними своїх дідів та прадідів переможуть ворога заради встановлення миру на рідній Батьківщині. Світлу пам'ять воїнів, величний подвиг яких і сьогодні залишається прикладом патріотизму та вірного служіння Батьківщині, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання. Вічна пам’ять українським-визволителям та усім, хто віддав життя за Україну! Слава Україні! Слава і честь живим Захисникам!

14:39 11.03.2024

10 березня - День Державного Гімну України

10 березня - День Державного Гімну України

 10 березня в нашій державі відзначається День Державного Гімну України. Гімн – наш символ незалежності, свободи, волелюбності, незламності, віри та надії, це душа української нації.            Саме 10 березня 1865 року в польському місті Перемишль вперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». Офіційно його музичну редакцію було прийнято Верховною Радою України. Історія створення українського гімну сягає осені 1862 року, коли український етнограф, фольклорист та поет Павло Платонович Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», якому в майбутньому судилося стати національним, а згодом і державним гімном українського народу.     Сьогодні Гімн України лунає у всіх куточках світу на знак підтримки й поваги до мужності, незламномті та героїзму українського народу, а також звучить на офіційних заходах і церемоніях, на спортивних змаганнях та публічних зборах, діти співають гімн України, переховуючись у бомбосховищах, під час ракетних обстрілів ворогом, а Захисники і Захисниці – на передовій.  Він, як Прапор і Герб, об’єднує українців у боротьбі з російським агресором.    Слова Гімну мають глибоке значення, адже наші Захисники віддають душу і тіло за свободу та незалежність України. І він нагадує нам про важливість єдності, національної ідентичності, традицій та унікальної культури нашого народу.     Тож, нехай наш Державний Гімн завжди звучить гучно та могутньо, будить в наших серцях почуття любові до рідної землі та національної гордості. 

08:49 10.03.2024

8 березня - Міжнародний день боротьби за права жінок

8 березня - Міжнародний день боротьби за права жінок

 Сьогодні, 8 березня світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби за права жінок, який покликаний привернути увагу суспільства до жінки, можливостей її професійного та особистого зростання у кожній країні.

09:05 08.03.2024

Відбувся благодійний концерт під назвою "У Перемоги жіноче ім'я" на підтримку Збройних Сил України.

Відбувся благодійний концерт під назвою "У Перемоги жіноче ім'я" на підтримку Збройних Сил України.

Вчора, 06 березня у Катеринопільському будинку культури територіальної громади відбувся благодійний концерт під назвою "У Перемоги жіноче ім'я" на підтримку Збройних Сил України.

11:08 07.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора