A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Зустріч у літературній світлиці

Зустріч у літературній світлиці

    Дві чудові події сплелися в надзвичайну єдність, що зачепила серця присутніх . Зустріч у затишному залі Катеринопільської публічної бібліотеки , де гості зібралися на презентацію поетичної збірки Марії Іванівни Волотовської , перетворилася на особливий момент, надихаючи на спогади та роздуми. Тут, в колі близьких людей, друзів, колег по перу, зустрілися небайдужі , щоб поділитися радістю літературного світу та відкрити для себе нові горизонти. Читацький зал бібліотеки став місцем, де пооціновувачі прекрасного, можуть торкнутися чогось не земного, особливого і цим насолоджуватися. Розпочала захід директор Катеринопільської публічної бібліотеки Любов Приємська з гарної новини про те, що в черговому номері часопису, який видається Черкаської обласною організацією Національної спілки письменників України в розділі «Поетична Катеринопільщина» надруковані твори талановитих катеринопільчанок Ольги Верби, Валентини Казиміренко, Тамари Комар,Ірини Коровченко. Присутні мали нагоду послухати авторів, які зачитали свої твори та ознайомили з ними, і отримали в подарунок часопис «Холодний Яр». Про талановитих людей нашого селища відомо не дуже багато, хоча вони живуть серед нас. Здавалося б, звичайні люди. ... Але в суєті постійних турбот вони не перестають дивуватись красою рідної землі, бачити те, що для багатьох з нас стало звичним і непомітним. Як от у віршах Марії Волотовської , збірку якої презентували далі . Це друга збірка поетеси видана завдяки підтримці спонсора, який є народним депутатом України. Підтримка Андрія Петровича Стріхарського дозволила втілити у життя творчі плани авторки та подарувати читачам неповторні вірші, які заповнені почуттям та глибиною мислення. Презентація поетичної збірки «Мої мрії зі мною завжди…» стала особливою подією, для близьких та друзів. Хоча Марія Іванівна не дожила до цього моменту та її слова звучали від уст кожного, хто відчував красу та силу її віршів… Ми, здебільшого, мало знайомі з літературою рідного краю і не замислюємося, що серед наших земляків є автори, твори яких заслуговують на те, щоб увійти до літературної скарбниці. Виявляється, що поряд з нами живуть талановиті майстри слова, у чиїх творах відображено мрії та сподівання. Приємно, що вони своїм поетичним словом збагачують нашу літературну спадщину. Не забуваймо, що поезія завжди була та залишається важливим елементом культури. Тож запрошуємо вас,шановні користувачі ознайомитися з творами наших земляків, і ще раз впевнитись в тому, що їх талант на повну силу проявляється у їх майстерності писати.

11:39 21.02.2024

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Адже, мова ‒ це історія народу, його світогляд, це душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших митців. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

10:49 21.02.2024

Забезпечення житлом ветеранів та їхніх родин – серед пріоритетів Плану дій Уряду на 2024 рік

Забезпечення житлом ветеранів та їхніх родин – серед пріоритетів Плану дій Уряду на 2024 рік

   Забезпечення житлом ветеранів війни, членів їхнім сімей та родин загиблих – один з 12 пріоритетних завдань нової державної ветеранської політики відповідно до ухваленого Плану дій Уряду на 2024 рік. У цьому році за трьома житловими програмами Мінветеранів передбачено фінансування в обсязі 5,7 мільярдів гривень. Це дозволить забезпечити виплату грошової компенсації на придбання житла для понад 2000 осіб.

14:35 20.02.2024

У Катеринопільській територіальній громаді вшанували памʼять Героїв Небесної Сотні.

У Катеринопільській територіальній громаді вшанували памʼять Героїв Небесної Сотні.

    Сьогодні ми вшановуємо подвиг, відвагу й самовідданість учасників Революції Гідності, які відстоювали демократичні принципи, ідеали свободи та європейське майбутнє нашої країни. І які віддали свої життя у цій боротьбі... 10 років тому український народ продемонстрував свою єдність та стійкість, силу українського духу і гідність. Подвиг Героїв Небесної Сотні, які стали першими Героями російсько-української війни, назавжди залишиться в пам’яті нащадків, адже вони героїчно виборювали європейське майбутнє України, пробудили в кожному з нас особливу гордість за свою країну та відродили силу українського духу,    З нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, селищний голова Володимир Коваленко разом з секретарем селищної ради Наталією Цехмістренко, заступником селищного голови Іриною Міненко, керуючою справами виконавчого комітету Оленою Поліщук та працівниками селищної ради поклали квіти до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні й пам’ятного знаку загиблим учасникам Революції Гідності та загиблим воїнам АТО/ООС у селищі Катеринопіль. Звертаючись до присутніх селищний голова Володимир Коваленко нагадав трагічні події, які відбувались на Майдані у Києві рівно 10 років тому, в лютому 2014 року, де були вбиті перші Герої російсько-української війни, які боролись за волю та майбутнє нашої держави.Саме від Революції Гідності розпочалася агресія країни-терориста на нашу державу.Сьогодні ж триває війна на знищення України, жертвами якої стали тисячі українців. Ми не маємо права забути за що боролися і віддали життя Герої Небесної Сотні. Селищний голова подякував всім нашим Героям, які заплатили найвищу ціну - своє життя заради кожного з нас, за право жити у вільній та незалежній Україні.   Хвилиною мовчання присутні на заході вшанували світлу пам'ять всіх загиблих на Майдані та у російсько-українській війні. Честь і слава нашим воїнам, які сьогодні мужньо стоять на захисті своєї Батьківщини!   Вічна шана захисникам і захисницям, які віддали свої життя у боротьбі за Україну... Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні...

14:30 20.02.2024

"Україна зміцнює оборонні зв'язки з Німеччиною та Францією: нові угоди для більшої безпеки"

"Україна зміцнює оборонні зв'язки з Німеччиною та Францією: нові угоди для більшої безпеки"

   Україна продовжує розширювати міжнародні зв'язки та зміцнювати свою обороноздатність через підписання безпекових угод про довготривалу співпрацю з країнами-лідерами Європи. Після попередніх угод з Великобританією, Україна виходить на новий рівень співпраці, підписуючи подібні угоди з Німеччиною та Францією. Ці угоди передбачають оборонну підтримку, спільні політичні ініціативи та подальшу систематизацію відносин між інституціями країн з метою забезпечення більшої безпеки та спільної сили. Вони будуються на основі декларації про безпекову підтримку України від G7, що свідчить про визнання міжнародного співтовариства необхідності підтримки України в умовах геополітичних викликів. Такі угоди слугуватимуть не лише гарантією захисту незалежності України в майбутньому, але й допомагатимуть зміцнити стримування російської агресії в регіоні в даний час. Поряд з цим, триває робота з іншими партнерами для укладання подібних угод, що створить ефективну та розгалужену архітектуру безпекових гарантій для України. Лише разом та спільними зусиллями переможемо ворога! З нами світ. З нами Європа. Разом до Перемоги!

14:28 20.02.2024

З Днем Державного Герба України!

З Днем Державного Герба України!

    19 лютого українці відзначають День Державного Герба України. Герб є одним з головних символів нашої країни, він відображає героїчне минуле та її багату культурну спадщину, уособлює єдність українців та прагнення жити в злагоді. Сьогодні, коли Україна бореться за свою незалежність, Державний Герб набуває особливого значення. Він стає об'єднуючим символом для всіх українців, які вірять у перемогу над ворогом. Вітаємо усіх з цим визначним днем. Шануймо наші державні символи і наші обереги. Нехай це свято згуртує всіх нас, зміцнить високе почуття особистої відповідальності кожного жителя за сьогодення і майбутнє української землі. І нехай Державний Герб несе волю народу до найкращої долі для України, для нашої громади, а також для кожного ії жителя! Слава Україні! Героям Слава! З повагою, селищний голова Володимир Коваленко, депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради

12:29 19.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора