A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

22 червня- День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22 червня- День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

  Щороку 22 червня відзначається День cкорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Саме вранці 22 червня 1941 року відбулося бомбардування Києва. Незважаючи на пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року, нацистська Німеччина атакувала СРСР. Це день, коли український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала війна. Горем і болем війна увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.  В цей день ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані . Сьогодні, потерпаючи від військової російської агресії в Україні, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають нашу країну, нашу свободу. Українці продемонстрували тоді і показують зараз, силу духу і готовність боронити свої землі.    З нагоди цієї події та вшанування пам’яті полеглих воїнів у Другій світовій війні  представники Громадської організацї ветеранів України Катеринопільської територіальної громади на чолі з її головою Миколою Поліщуком здійснили покладання квітів до Братської могили на Кутянському кладовищі.   Схилімо голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна і низько поклонімося захисникам рідної землі. Згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу .

12:24 22.06.2022

Безпека та спокій дітей – найвища цінність

Безпека та спокій дітей – найвища цінність

 Майже чотири місяці у нашій країні йде повномасштабна війна. В нашій області ситуація зараз спокійна та контрольована, проте це не означає, що сигнали повітряної тривоги треба ігнорувати.

15:11 21.06.2022

Безпека влітку: Правоохоронці Черкащини нагадують правила поведінки на воді

Безпека влітку: Правоохоронці Черкащини нагадують правила поведінки на воді

У спекотну погоду батьки відправляються з дітьми шукати прохолоди біля водойм. Правоохоронці попереджають усіх відпочиваючих на водоймах міста та району про заходи безпеки під час відпочинку біля водойм. Правила безпечної поведінки на воді та біля води:  діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;  вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків;  не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях, це можна робити у спеціально відведених місцях;  не можна запливати за обмежувальні знаки;  слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія;  якщо течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за течією, поступово i плавно повертаючи до берега;  не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження;  не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди;  не подавайте без потреби сигналів про допомогу;  не пірнайте під людей, не хапайте їх за ноги;  купатися рекомендовано вранці i ввечері;  не слід купатися наодинці;  не підпливайте до коловоротів, пароплавів i катерів;  не стрибайте головою вниз у місцях, глибина яких вам невідома. Важливо  

15:09 21.06.2022

Гарячі телефонні лінії Уряду допомагають. Міноборони

Гарячі телефонні лінії Уряду допомагають. Міноборони

Міністерство оборони України щоденно працює над тим, щоб наші військові були забезпечені всім необхідним на полі бою. Однак, в умовах воєнного стану, в рази збільшилась кількість проблемних питань, що потребують вирішення.

11:59 21.06.2022

В Україні стартує реформа управління відходами

В Україні стартує реформа управління відходами

Україна нарешті робить перший крок на шляху до цивілізованого управління відходами. Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №2207-1-д «Про управління відходами». “За” проголосувало 282 народних депутати. 

11:55 21.06.2022

Катеринопільська багатопрофільна лікарня отримала монітор пацієнта та апарат ШВЛ

Катеринопільська багатопрофільна лікарня отримала монітор пацієнта та апарат ШВЛ

 18 червня, напередодні Дня медичного працівника, народний депутат України Андрій Стріхарський передав Катеринопільській багатопрофільній лікарні монітор пацієнта та апарат ШВЛ вартістю близько 1 млн.грн. Сучасне медичне обладнання забезпечить надання допомоги тяжким хворим з дихальною недостатністю та врятує не одне людське життя.

16:03 20.06.2022

Верховна Рада проголосувала за заборону російської музики та книжок

Верховна Рада проголосувала за заборону російської музики та книжок

Верховна Рада України прийняла рішення про заборону публічного виконання російських пісень та їхнього використання на радіо і ТБ. Народні депутати також підтримали заборону імпорту видавничої продукції з росії та білорусі, видання і продаж книг авторства громадян рф в Україні та підтримали стимулювання розвитку українського книговидання та книгорозповсюдження.

14:57 20.06.2022

Проект "Поряд"- портал, що єднає українців

Проект "Поряд"- портал, що єднає українців

Повномасштабна війна росії проти України триває вже понад 100 днів. Внаслідок дій агресора мільйони українців були змушені залишити свої домівки, роботу та загалом звичне життя, що значно погіршило соціальну захищеність наших громадян.

10:42 20.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора