A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Вступ до Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗУ

Вступ до Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗУ

   Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗУ запрошує випускників шкіл на навчання. Також звертають увагу на те, що їхній навчальний заклад готує не лише рятувальників, а і веде підготовку юристів. В буклеті представлені умови вступу за спеціальністю 081 "Право".

09:37 14.07.2022

Уряд виділив 1,4 млрд грн на закупівлю пересувних котелень, дизель-генераторів, систем очищення води й насосних станцій

Уряд виділив 1,4 млрд грн на закупівлю пересувних котелень, дизель-генераторів, систем очищення води й насосних станцій

    Кабінет Міністрів погодив виділення 1,4 млрд грн на придбання запасу резервного обладнання та матеріалів, які в разі руйнування інфраструктури допоможуть забезпечити людей теплом і водою. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

09:33 14.07.2022

СБУ викрила ділків, які намагалися «нажитися» на переселенцях

СБУ викрила ділків, які намагалися «нажитися» на переселенцях

    На Черкащині СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке «заробляло» на внутрішньо переміщених особах. Зловмисники вимагали гроші за проживання в гуртожитках міста, розміщення в яких насправді було безкоштовним для цієї категорії осіб.

09:31 14.07.2022

Генштаб ЗСУ – про втрати ворога

Генштаб ЗСУ – про втрати ворога

  Від початку повномасштабної війни проти України росія втратила уже 37570 осіб, знищено 839 артилерійських систем ворога – Генеральний штаб ЗС України.

14:27 13.07.2022

Продовжує діяти: як черкащанам отримали «Доступні ліки»

Продовжує діяти: як черкащанам отримали «Доступні ліки»

   Програма «Доступні ліки» працює й під час воєнного стану. Пацієнти, які потребують амбулаторного лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету першого/другого типу, нецукрового діабету, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії, можуть отримати лікарські засоби, що входять до програми, безоплатно або з невеликою доплатою.

16:25 12.07.2022

На Черкащині розпочалася жнивна кампанія

На Черкащині розпочалася жнивна кампанія

    Загальновідомо, пора жнив особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у не справному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність. У цей час найменша необережність у поводженні з вогнем коло хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо, можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат. Тож, у період жнив потрібно особливо пильно слідкувати за дотриманням усіх правил протипожежної безпеки, а саме: землероби, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж; хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів, і залізниць мають бути обкошені та оборані смугою не менше ніж 4 метра завширшки; забороняється спалювання стерні та післяжнивних залишків; техніка, задіяна під час збирання врожаю, має бути справною та укомплектованою сертифікованими вогнегасниками, заземлювальними металевими ланцюгами; безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі тощо. Відповідальність, виконання та знання правил пожежної безпеки кожним громадянином під час жнивної кампанії допоможе вберегти хліб від вогню! Пам’ятайте, якщо ви побачили загоряння на полях, не зволікайте, одразу телефонуйте до служби порятунку за номером «101».

11:52 12.07.2022

Є робота - отримайте грант на створення саду

Є робота - отримайте грант на створення саду

   В Україні стартувала програма єРобота, в межах якої ви можете отримати грант на створення або розвиток власної справи в одному з чотирьох напрямів. Перший — грант на садівництво Якщо ви давно мрієте про сад або хочете вдосконалити власний — цей грант саме для вас! Ви можете вирощувати яблуні, груші, вишні, виноград, сливи або персики чи інші культури. Площа території саду має бути від 1 до 25 га. Основна умова для вас — створення нових робочих місць для українців. Ви можете отримати від 140 до 400 тисяч гривень за гектар, але не більше 70% вартості проєкту висадки насаджень. Цими коштами можете оплатити будь-які витрати, які пов‘язані з вашим проєктом Подавайте заявку на грант на порталі Дія https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad

11:49 12.07.2022

325 тисяч людей отримають майже 410 мільйонів гривень залишків пільг за житлово-комунальні послуги

325 тисяч людей отримають майже 410 мільйонів гривень залишків пільг за житлово-комунальні послуги

   Протягом липня Ощадбанк перерахує на рахунки 325 тисяч людей, які отримують пільги на житлово-комунальні послуги, залишки коштів таких пільг, які не були використані протягом опалювального сезону 2021-2022 років. В результаті люди отримають на свої рахунки кошти на загальну суму майже 410 мільйонів гривень.

11:40 12.07.2022

Додаткові правила щодо захисту бездимного середовища з 11 липня

Додаткові правила щодо захисту бездимного середовища з 11 липня

    11 липня почали діяти нові норми антитютюнового законодавства. Йдеться про зміни внесені Законом України №1978–IX до Закону України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення” . Забороняється реалізація (продаж) тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, заправних контейнерів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особам, які не досягли 18 років, а також реалізація (продаж) тютюнових виробів в одиничних пачках, що містять менше 20 сигарет, сигари або цигарок, чи поштучно (крім сигар). Простими словами: Забороняється куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів.

15:27 11.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора